8339 S. Harlem Ave w Bridgeview to dla wielu stałych klientów codziennie odwiedzany przystanek. „Dunajec”, Polish-American Bakery & Deli od ponad 25 lat funkcjonuje na lokalnym rynku, a od roku 1997 do dzisiaj zarządzany jest przez jednego właściciela. Sprzyja to rozwojowi – obecnie funkcjonują dwa sklepy (drugi mieści się przy 5060 S. Archer Ave). Pan Jan Zych, właściciel „Dunajca”, zapytany o dalszy rozwój zdradza, że planuje otwarcie trzeciego sklepu, który powinien ruszyć w ciągu 1,5 roku.
Można by zapytać o receptę na sukces w niełatwych dla średnich przedsiębiorstw czasach. Odpowiedź jest składową kilku czynników. Pierwszym i najważniejszym jest… tradycja. Tradycyjne polskie receptury, przepisy przekazywane z pokolenia na pokolenie sprawiają, że zarówno pieczywo, jak i ciasta wypiekane we własnej piekarni cieszą się uznaniem klientów. Właściciel podkreśla, że do produkcji wędlin we własnej masarni nie używa konserwantów. Wyroby oferowane klientom przygotowywane są według tradycyjnych polskich receptur, dzięki czemu wyróżniają się na tle produktów oferowanych przez konkurencję. Tradycyjny smak zarówno pieczywa jak i wędlin satysfakcjonuje rodaków tęskniących za prawdziwie polskimi smakami, staje się również ciekawą alternatywą dla coraz chętniej odwiedzających „Dunajec” klientów typowo amerykańskich.
„Dunajec” jest firmą rodzinną. Zgrany zespół stanowi mocne fundamenty do dalszego rozwoju. Jest również miejscem, w którym stykają się dwie kultury – tradycyjne polskie produkty łączą się z amerykańską rzeczywistością. Klienci pytani o zalety zakupów w „Dunajcu” wymieniają nie tylko dogodną lokalizację, trafnie wyselekcjonowany asortyment, ale przede wszystkim indywidualne podejście do każdego klienta i jego potrzeb. Bez wątpienia jest to miejsce szczególnie godne polecenia amerykańskiej Polonii poszukującej tradycyjnych polskich smaków w dobrym wydaniu!
Dunajec
Polish-American Bakery & Deli
8339 S. Harlem Ave, Bridgeview
(708) 598-9451