W menu pary książęcej znalazły się nie tylko świeże ryby i najbardziej wyszukane potrawy, ale także proste przekąski oraz bardzo zdrowe warzywa. Do ekskluzywnej willi zamówili też 12 butelek szampana Dom Perignon za 120 funtów każda. Brytyjski dziennik "The Sun" donosi, że William i Kate codziennie jedzą brukselkę, brokuły, karczochy, zielone jabłka, dużo kiełków, przepiórcze jaja, produkty nabiałowe, truskawki, maliny oraz figi.
Patrz też: Książę Harry też chce mieć żonę - zaręczy się z Chelsy Davy ZDJĘCIA
Cechą wspólną wyróżniającą te posiłki jest KWAS FOLIOWY, który jak wiemy zażywają kobiety w ciąży, by płód rozwijał się prawidłowo. Być może podczas podróży poślubnej na Seszele księżna Kate odżywia się tak zdrowo, bo spodziewa się dziecka. Jest jednak jeszcze jedna teoria - kwas foliowy biorą także kobiety, które w niedalekiej przyszłości chcą zostać matkami.
Czyżby zatem głównym punktem miesiąca miodowego księcia Williama i jego ślicznej żony było jak najszybsze spłodzenie potomka? Niezależnie od tego czy Kate jest w ciąży, czy też nie na pewno małżonkowie świetnie bawią się na rajskiej wyspie. W końcu czego mogą chcieć więcej nowożeńcy oprócz błogiego lenistwa na bajecznej plaży i upojnych chwil tylko we dwoje...