Statystyki departamentu zdrowia są zatrważające! Wskazują na liczne uchybienia sanitarne grożące poważnymi powikłaniami dla zdrowia. W miejskich restauracjach mamy wszystko: odchody myszy i szcurów, niedziałające lodówki i zmarażarki oraz brudne naczynia.
Jak donosi Daily News, najgorzej jest w Subwayu. W ciągu ostatnich 5 lat restauracje tej sieci były zamykane aż 55 razy. Niestety problem dotyczy też innych popularnych fastfoodów. Na liście najcześciej zamykanych restauracji sieciowych znalazły się: Kennedy Fried Chicken, Dunkin’ Donuts, Crown Fried Chciken i Golden Krust.
Nowy Jork, restauracje: Szczurze odchody i brudne naczynia
Restauracje sieciowe Subway są najczęściej zamykanym fastfoodem w Nowym Jorku. Ale na czarną listę trafiły też inne popularne sieci. Jak donosi nowojorski Daily News, ogółem liczba restauracji zamykanych przez służby sanitarne wzrosła aż o 17 proc.!