Jak podaje „Daily News”, Shah Noor (40 l.) zerwała grzyby, które wystawiały swoje białe duże łebki z trawy. Przyrządziła je z cebulką, czosnkiem i papryką, a następnie podała na obiad rodzinie. Potrawa znakomicie pachniała i smakowała, domownicy zjedli ją ze smakiem. Nikt nie podejrzewał, że grzyby były trujące.
W wyniku zjedzenia toksycznych grzybów czteroosobowa rodzina z silnymi objawami zatrucia, znalazła się w szpitalu. Najdotkliwiej zatrucie pokarmowe przechodzi Wafa Guloona (24 l.) córka państwa Noor. Mniej ucierpiała druga córka Aiman Bibi (21 l.), której podano doustnie środku medyczne pochłaniające toksyny.
Każdy z członków zatrutej grzybami rodziny otrzymał również N-Acetylcysteine – lek, który pozwala przywrócić uszkodzone części wątroby.
Ugotowała obiad z...toksycznych grzybów
2012-10-18
22:47
Czteroosobowa rodzina z Newington w Connecticut znalazła się w szpitalu po tym, jak zjadła na obiad toksyczne grzyby, które wyrosły im koło domu.