Ben Sumadiwiria to 22-letni szef kuchni z Londynu. Podczas jednej ze swoich podróży do Indonezji w małej wąskiej uliczce odkrył miejsce, w którym podają makaron, zwany śmiertelnym - nazwa ta pochodzi od poziomu jego ostrości. Sos do tego makaronu zrobiony jest na bazie 100 papryczek jednego z najostrzejszych gatunków świata, zwanych rybie oko.Chętny do kuchennych wyzwań 22-latek postanowił podjąć się zjedzenia najostrzejszego makaronu na świecie i nagrać swój wyczyn. Na filmie, opublikowanym w internecie uwieczniona została jego reakcja. Mężczyzna najpierw walaczy z ostrością, wykrzywiającą mu twarz, a potem zaczyna się niewiarygodnie pocić.
Szybko robi się cały czerwony i zrzuca z siebie warstwę ubrania, z powodu natychmiastowego wzrostu temperatury. W końcu doznania wywołane potrawą zrywają go na równe nogi i stojąc walczy z niewyobrażalnie palącym przełykiem.
Ostrość potrawy była na tyle potężna, że po chwili chłopak... stracił słuch. Na szczęście tylko na kilka minut, ale początkowo nie pomagało ani picie trzech koktajli mlecznych na raz, ani nawet wkładanie głowy pod strumień wody.
Swoje doznania podsumował "najgorszym uczuciem, jakiego w życiu doświadczył" i zdecydowanie odradził każdemu jedzenie tej potrawy. A podobno są tacy, którzy potrafią zjeść całą porcję! - To kompletnie szalone, nie jedzcie tego! - ostrzegł na swoim filmiku Ben.
Zobacz też: POWIESIŁA się, bo chciała odwiedzić koleżankę! Przerażająca śmierć 25-latki [ZDJĘCIA]