Dobre, smaczne, bo lubuskie w zielonogórskiej Ochli

i

Autor: www.pixabay.com/Einladung_zum_Essen

Dobre, smaczne, bo lubuskie w zielonogórskiej Ochli

2019-07-06 12:26

Jutro w Muzeum Etnograficznym w zielonogórskiej Ochli impreza, na której będzie można spróbować regionalnych potraw.

Dobre, smaczne, bo lubuskie to cykliczna impreza, organizowana w zielonogórskiej Ochli. Na miejscu będziecie mogli spróbować regionalnych potraw, ale też kuchni zagranicznej, którą rzadko macie okazję skosztować. W tym roku będzie to np. kuchnia z Kazachstanu czy Rumunii.

- Będzie przygotowywana rumuńska polenta na bazie kukurydzy, będzie kazachski barudak głównie z jogurtem. Wszystko robione według tradycyjnych receptur - zachęca Damian Danak ze skansenu w Ochli.

Wydarzenie połączone jest z otwarciem międzynarodowego festiwalu folkloru „Oblicza tradycji.” Tradycyjnie już nie zabraknie konkursu solistów "Śpiewacy w Ochli" oraz konkursu "Muzycy w Ochli."Na scenie i za stołem zaprezentują się zespoły z Kazachstanu, Litwy, Ukrainy, Rumunii, Słowacji, Serbii i z Polski.

Wydarzenie "Dobre, smaczne, bo lubuskie" rozpocznie się jutro o godz. 11.00 i potrwa do 15.00.

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki